Piše: Vugl ([email protected])

Razgovarali: Lazar Čovs i Irena Marković // Foto: Lazar Čovs

TikTok zadire u naše živote na načine na koje nemamo pojma. Zašto? Zato što smo prematori ako nemamo između 9 i 15 godina.

Ipak, TikTok je najbrže rastuća društvena mreža na svetu. Snimak lažnih simptoma navodnog obolelog od korona virusa dostigao je skoro 5 miliona pregleda mladih pre nego što je dovoljno odraslih prijavilo video kao lažan, da bi ga administratori uklonili.

Naš novinar Lazar Čovs u razgovaru sa Irenom pokušao da kroz pošalicu publici približi način na koji funkcioniše ova društvena mreža, kako se kreira sadržaj, ko je sve tamo i KAKO je Irena došla do fantastičnih 23.000 pratilaca za samo 4 meseca. Njih dvoje su na petnaestak minuta postali ogledalo svojih generacija između kojih se uveliko stvara jaz. Irena, kao pripadnica Generacije Z i Lazar, kao pripadnik milenijalca pokušali su bez prevodioca da razumeju jedno drugog. Proverite da li su uspeli

 

powered by Sounder

Ovaj podkast deo je multimedijalnog paketa tekst-podkast-video koji je Ireni i Lazaru doneo i prvu nagradu i prvo mesto za najbolji medijski proizvod na ovom događaju. Lazar je nagrađen i kao najaktivniji učesnik hakatona, a Nikola Krstić, pomoćnik urednika našeg portala Vugl.rs nagrađen je za najbolji predlog saradnje omladinskih medija u regionu sa predlogom prenošenja tema koje interesuju mlade iz virtuelnog sveta u našu i njihovu stvarnost organizovanjem interaktivnih tribina u omladinskim prostorima u Sarajevu i Beogradu.

Objavljeno na Vugl.rs 3. marta 2020.